You are here:   Iriscopie
 Wat is Iriscopie?
Minimaliseren

Rond iriscopie hangt vaak een magische sluier. Hoe kan de oorzaak van uw probleem in de ogen gezien worden? Als u van deze kennismaking gebruik maakt zult u zelf kunnen beoordelen hoe magisch iriscopie is.

Het oog wordt wel eens de spiegel van de ziel genoemd. Door gewoon naar iemands ogen te kijken, kunnen we al veel informatie verkrijgen omtrent iemands gemoedstoestand. Ook in de reguliere geneeskunde is bekend dat het oog veel kan vertellen over de gezondheid van de mens. Zo is bekend dat een witte of grijze ring om de iris kan betekenen dat je cholesterolspiegel aan de hoge kant kan zijn. Een gele kleur van het oogwit kan duiden op een lever/gal-storing. Zo zijn er meer bijzonderheden in het oog bekend waar een medicus gebruik van maakt om tot een diagnose te komen.

Iriscopie, (of beter: irisdiagnose) is geen geneeswijze maar een methode om via de iris oorzaken op te sporen waar bepaalde klachten vandaan kunnen komen.

Als voorbeeld kunnen we noemen:

  • Rugpijn,
  • Chronische hoofdpijn,
  • Allergieën/voedings-intoleranties,
  • Vermoeidheid,
  • Depressievitijd,
  • Angsten,Spier en gewrichtspijnen.

Iriscopie geeft niet alleen een duidelijke diagnose, maar met behulp van iriscopie kan de therapeut ook vroegtijdig waar-schuwen wanneer hij ontdekt dat het lichaam door bv. slechte voedings-gewoonten wordt overbelast. Dat iriscopie steeds meer in de belangstelling komt te staan blijkt uit het feit dat ook steeds meer (huis)artsen er toe over gaan om van deze methode gebruik te maken.