You are here:   Klassieke Homeopathie
 Klassieke Homeopathie
Minimaliseren

Homeopathie is een geneeswijze die door een homeopathisch geneesmiddel in te nemen het lichaam zelf stimuleerd om de zelf-genezende werking te activeren. Dit in tegenstelling tot chemische middelen. Chemische middelen die door de meeste reguliere behandelaars worden voorgeschreven, trachten veranderingen in uw lichaam te krijgen, zonder dat het lichaam daar zelf iets voor hoeft te doen. Deze veranderingen roepen vaak neveneffecten op die bijwerkingen worden genoemd. Homeopathische middelen brengen niet op dezelfde wijze een verandering in uw lichaam. Homeopathische middelen geven als het ware een voorbeeld van hoe u lichaam zelf gezond kan worden. Deze wijze van zelf-genezing heeft dan ook geen bijwerkingen.

Sinds Samual Hahnemann (de ontdekker van de homeopathische geneeskunde) is de ontwikkeling niet stil blijven staan. Een voorbeeld hiervan is Peter Chappell. Mocht er sprake zijn van een revolutie binnen de homeopatie, dan is het wel Peter Chappell die deze revolutie heeft gebracht.
Peter Chappell werkt hoofdzakelijk in Afrika waar hij veel succes heeft met het behandelen van o.a. Aids. Door zijn succes met zijn behandelwijze heeft hij ook voor andere chronische aandoeningen middelen gemaakt. Bijvoorbeeld M.S., Chronische vermoeidheid, Reuma, Oogproblemen, Kanker enz.
Door de positieve werking worden ook indien nodig in deze praktijk zijn middelen ingezet.